Výrobci potravin na divokém východě fixlují a mají podporu EU

Nedávno médii prolétla informace, že Evropská unie schvaluje diskriminační postup, kdy stejný výrobek je v západních zemích kvalitnější než v těch východních (nováčci v EU). Takhle natvrdo to samozřejmě nikdo neřekl, ale nic jiného to není.

Velkovýrobci potravin se dušují, že jim jde o národnostní specifika, takže Coca Cola někde obsahuje cukr, jinde chemické náhražky. Mám osobní zkušenost se žlutou limonádou Fanta. Zatímco u nás má převratné tři nebo čtyři procenta ovocné šťávy, v Itálii je to přes deset. Ano, fuj ovocné šťávě. Tu na východě nemáme rádi.

Pěkným letním příkladem je zmrzlina, respektive nanuky a ta zmrzlá pochutina prodávaná ve vaničkách a v kelímcích. Pokud si myslíte, že si pochutnáváte na kvalitní smetanové Carte d´Or, za niž vypláznete víc než stovku, jste na omylu. Algida nám předkládá zmražený rostlinný tuk. Počítám, že na západ od nás je složení poněkud jiné, ale když u nás máme zmrzlý olej tak rádi.

Ale i onen Míša, jenž tak hraje na naši národní notu, a kterého nyní propaguje obézní komunistická pop zombie, není nic jiného než zmražený rostlinný tuk s příchutí.

Zkuste si někdy projít složení výrobků v mrazácích obchodů a pokuste se najít opravdovou smetanovou zmrzlinu. Já zatím našel jen dvě.

 

Autor: Martin Šinkovský | pátek 24.6.2011 11:18 | karma článku: 22,99 | přečteno: 1213x
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2053x
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.