Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zabíjačkové vrhání prasečím pindíkem

13. 04. 2011 20:54:54
Zabíjačka - slovo, při němž se některým začnou sbíhat sliny a jiným zvedat žaludek. Jako dospělý jsem ji nikdy nezažil, a proto jsem s chutí a bez zaváhání pozvání na takovou pravou vesnickou zabíjačku přijal.

z1.jpgBěhem oné soboty se mi hlavou honila spousta věcí. Mimo jiné i to, že by zabíjačku měli zažít všichni, co nejsou vegetariáni. Nejsem si jist, zda by měla být povinná i exukurze do velkomasokombinátů, ale tuto otázku ponechme v této chvíli stranou.

Městský svět plný předsudků

Nejsem člověk z velkého města, ale na zabíjačce jsem si uvědomil, kolik mám v sobě předsudků. Vesnické soužití s přírodou je už odedávna spjato se smrtí. Prase musí umřít, aby lidé měli co jíst. Zatímco ve městě si to uvědomují jen někteří, většina prostě kupuje maso a neřeší, že šlo o živého tvora, popřípadě si to nepřipouští a zavírá před tím oči, na vesnici je smrt prasete samozřejmostí.

Současná BIO mánie se také týká především měst. Strouhaný křen s jablky - všem na zabíjačce přišlo automatické, že jde o čerstvý křen s čerstvými jablky. Stejně tak, že v mozečku jsou umíchána domácí vajíčka a chleba je posypaný čerstvou pažitkou.

Když jsem si odpoledne pochutnávali na čestvě zabitém a upečeném vepřovém mase, neřešili jsme, jestli pašík žil BIO životem, nebo ne. Rozhodně však žil zdravým a láskyplným životem. A na chuti toho masa to bylo jednoznačně poznat. Nic tak dobrého jsem v životě neochutnal. Prase žilo zdravě, jeho maso je tudíž zdravé. Víc komplikací bych do toho prostě netahal.

Hrátky se samčím kopulačním orgánem

Na závěr ještě přisadím jednu historku. Když je prase zavěšeno na kladku, první, o co přijde, je jeho přirození. To se zavěšuje na strom a slouží ptactvu jako zdroj tuku.

Úkolem vhození přirození na strom řezník pověřil kolegyni z Českého rohlasu. Zatímco místní nevzrušeně předali úd a pokračovali ve své práci, my "měšťáci" jsme se pevně chytili pubertálního námětu a hodinu jsme se řehtali. Narážka na tuto situaci pak byla zdrojem veselí po několik dní a historka "Jak Peťka házela pinďoura na strom." bude v budoucnu hospodskou jistotou.

Petra vrhá prasečí úd

Autor: Martin Šinkovský | středa 13.4.2011 20:54 | karma článku: 15.37 | přečteno: 1677x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Václav Dlouhý

Mrzout starý zavináč gmail tečka com

Tak mi poprvé smazali blog. Uznávám,že opakovaný vtip není vtipem,ale nakonec jsem se rozhodl ho uveřejnit znova. Hlavně proto,že podle reakcí před smáznutím, téma blogu - stalking internetových a mobilních aplikací, vadí nejen mě

20.11.2017 v 20:47 | Karma článku: 16.31 | Přečteno: 376 | Diskuse

Jan Šik

Leningrad: Cesta života

I v nejhorších situacích vždycky existuje naděje, že dojde ke změně a všechno se v dobré obrátí. V obleženém Leningradu k naději vedla cesta přes zamrzlé Ladožské jezero.

20.11.2017 v 19:00 | Karma článku: 12.17 | Přečteno: 328 | Diskuse

Jan Ziegler

Válka taxikářů aneb obcházení zákona

V Praze se rozhořel boj mezi zástupci taxislužeb a společnosti Uber, která jim fušuje do řemesla. Rozumím tomu, že někteří pražští taxikáři mají pověst, jakou mají, ale zákony musí platit pro každého.

20.11.2017 v 18:45 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 383 | Diskuse

Lubomír Stejskal

K neudělení prezidentské milosti

Pátého ledna 2017 jsem na svém blogu psal o případu izraelského vojáka Elora Azarii, který zastřelil již zpacifikovaného teroristu. Ten se krátce předtím pokusil zavraždit jiného příslušníka Obranného vojska Izraele (IDF).

20.11.2017 v 17:30 | Karma článku: 16.99 | Přečteno: 480 | Diskuse

Jan Dvořák

Veřejnoprávní šupáci, aneb 200 x V. Filip

Těmi šupáky útrpně míním chudou Českou televizi, která je zřejmě finančně úplně na dně a rozprodává už i přenosovou techniku.

20.11.2017 v 17:13 | Karma článku: 26.72 | Přečteno: 813 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2037
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.