Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tramp_007

Správně tvrdíte -

- máte to prostě rádi. EU za to nemůže a už vůbec to nepodporuje. Nic jí do toho totiž není, co jíte, pokud to není zdravotně závadné.

0/0
24.6.2011 17:25

tuana

koupila

jsem v Penny Sprite,má úplně jinou chuť.....

0/0
24.6.2011 15:19

Pepan A2

Džemy a marmelády si doma děláme sami.

Kamarádova zkušenost - koupený džem s konzervanty nevydrží otevřený v lednici ani tři týdny a splesniví. Náš džem bez konzervantů klidně i tři měsíce, ale většinou méně, protože jej sežereme. Dodnes mi nikdo nevysvětlil, proč džem s konzervanty splesniví mnohem dříve než ten bez konzervantů.

0/0
24.6.2011 11:54

mamina2

Re: Džemy a marmelády si doma děláme sami.

A nebyl to dia džem nebo džem se sníženým obsahem cukru? Ty totiž opravdu míň vydrží, cukr je totiž konzervační prostředek.

0/0
24.6.2011 12:55

Pepan A2

Re: Džemy a marmelády si doma děláme sami.

To nevím, ale domácí džemy jsem začal dělat poté, kdy jsem si přečetl složení jednoho džemu v obchodě.

0/0
24.6.2011 15:56

zly.previt

aspoň pro ty, co mají

zahradu či nějaký pozemek: vymlaťte túje a podobný šmejd, sázejte ovocné stromy, rybízy, mátu a s ovocnýma šťávama je vystaráno. A člověk ví, co pije.

0/0
24.6.2011 11:44

mamina2

Re: aspoň pro ty, co mají

Skoro samej cukr;-)

0/0
24.6.2011 11:46

zly.previt

Re: aspoň pro ty, co mají

Lepší cukr než chemie. Krom toho část cukru můžete nahradit stévií (sladká tráva vhodná i pro diabetiky), prostě bylinka. Dolejete sirup vodou a nemáte tam cukru o nic víc než v tom kupném sirupu. Ale máte tam navíc to vlastní  ovoce...

0/0
24.6.2011 11:51

mamina2

Re: aspoň pro ty, co mají

Já určitě ne, já sladký pití vůbec nepiju, jen občas pravý džus. Já jen  upozorňuju, že i domácí sirup obsahuje z principu spoustu cukru. Stévií to můžete nanejvýš přisladit, ale bez cukru by se vám to rychle zkazilo.

0/0
24.6.2011 12:57

zly.previt

Re: aspoň pro ty, co mají

No, víte, mně ten cukr nijak nevadí, nejsem diabetik. Chemie mi vadí celkem dost. Kdo nerad sladké, no tak asi nejlépe obyč. voda. Ale tady šlo spíš o porovnání těch chemických "šťáv" z obchodu a těch domácích. 

btw zrovna mám na stole poslední zbytek domácího mátového sirupu, mňam.

0/0
24.6.2011 13:07

Lesní sběř

Re: aspoň pro ty, co mají

Doporučuji třtinový, ten je o stupeň zdravější než rafinovaný řepný. Proto ho EU nemá ráda. ;-)

0/0
24.6.2011 16:59

Pepan A2

Re: aspoň pro ty, co mají

Toho cukru je v domácích šťávách tak kolem 15-20% a je to bez další chemie. Přečtěte si někdy složení na koupené šťávě. To je jako obsazení amerického historického velkofilmu. Jo a ten cukr dostanete z organismu mnohem snáze než tu koupenou chemii.

0/0
24.6.2011 11:56

APEG

Re: aspoň pro ty, co mají

stopro souhlas

0/0
24.6.2011 11:47

mamina2

Míša

A odkud máte, že je Míša mražený rostlinný tuk s příchutí? Ten snad má být hlavně z tvarohu a rostlinný tuk je jen v polevě. A příchutě dřív nemíval vůbec, teď myslím existuje jahodová a meruňková.

0/0
24.6.2011 11:36

Sin_M

Re: Míša

Četl jsem to na krabičce :-)

0/0
24.6.2011 11:46

mamina2

Re: Míša

Na krabičce by mělo být tohle

Složení: tvaroh (53%), kakaová poleva (18%) (rostlinný tuk, cukr, kakao

(9%), sušená syrovátka, sójový lecitin, aroma), cukr, smetana, sušené

odtučněné mléko, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin),

stabilizátory (alginát sodný, karagenan, karubin, guma guar), voda.  Podle toho by v té zmražené hmotě žádný rostlinný tuk být neměl.

0/0
24.6.2011 11:48

Lesní sběř

Re: Míša

Krabičku nekupovat. To, co je v krabičce, je úplně jiná zmrzlina než to, co je na špejli. ;-)

-

Vůbec nejlepší je dělat Míšu doma. Stačí trefit správnou kombinaci cukru, tvarohu a vaječných žloutků...

0/0
24.6.2011 13:38

APEG

Re: Míša

jestli Vás to zajímá, tak i v pribiňáku už je látka zlepšující chuť, jmenuje se to xanthan, jako není to nejhorší možná varianta, ale myslím, že to není zapotřebí, pokud to vážně chutná jak má, takže od té doby dáváme přednost poctivýmu lipánku

0/0
24.6.2011 11:52

Lesní sběř

Re: Míša

Já se domníval, že xanthan je něco jako klovatina a že se to přidává proto, aby výrobek nebyl tekutý. ;-)

0/0
24.6.2011 13:36

xena123

Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

Díky

0/0
24.6.2011 11:29

Sin_M

Re: Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

Jedna je ta pravá kopečková a druhá má pro mě nezapamatovatelný název, ale stojí kolem 150 za kelímek :-) Ta je zdaleka nejlepší

0/0
24.6.2011 11:34

xena123

Re: Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

http://www.haagen-dazs.com/products/default.aspx

 to bude tahle

0/0
24.6.2011 11:40

Sin_M

Re: Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

JJ, to je ona

0/0
24.6.2011 11:46

Pepan A2

Re: Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

A není potom lepší si ji doma dělat sám? Je čerstvá a namíchám si chuť jakou chci a samozřejmě za nižší cenu než v obchodě.

0/0
24.6.2011 11:58

Tuubeen

Re: Jaké dvě zmrzliny byly pravé smetanové?

K hagendaszu existují generické varianty podobného složení (bez RT), např. (nejen!) kauflandovské kelímky (stejný obsah, některé příchutě stejné, cena kolem 80 Kč/kelímek).

0/0
24.6.2011 14:08

APEG

Mno..

..složení čteme už dávno. Docela dobře v poměru cena složení vychází snad akorát Kuba. Jinak i od Hagen D. která je ještě dražší než zmíněná Algida, jsem čekala trochu víc. A ono nic.

Úplně nejlepší je koupit si smetanový jogurt a strčit do mrazáku.

0/0
24.6.2011 11:29

Point_M

Re: Mno..

Mno... tak buď je něco smetanového, nebo je to jogurt. Tenhle obchodní název je také docela slušné šidítko.

0/0
24.6.2011 12:32

Tuubeen

Re: Mno..

Proč? Když uděláte jogurt ze smetany, tak jak to nazvete? :-)

0/0
24.6.2011 14:10

AA00_multinekulturní_2

Re: Mno..

Anebo zajet do Říše na nákup.;-)

0/0
24.6.2011 22:52

BLOGER ROKU 2016

Petice

Hlasujte, kdo má být blogerem roku, a vyhrajte!

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.