Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kvetuska55

6. 5. 2011 19:55
Zákazy a příkazy patří do dob minulých

Jestli chce hospodský mít kuřáckou hospodu, ať si ji má, asi se mu nekuřácká nevyplatí. Je to neviditelná ruka trhu, která tohle řídí.

Pokud se týká zákazu kouření, žádný ministr financí si nedovolí něco podobného udělat, protože z každé krabičky cigaret má 80% daně (spotřební 2,10 za 1 cigaretu a 20% DPH z krabičky).

0 0
možnosti
PK

Pavel K

6. 5. 2011 19:58
Re: Zákazy a příkazy patří do dob minulých

Zákazy a příkazy jsou součástí lidské společnosti od nepaměti. Kdyby jich nebylo, tak bychom se jen stěží dožili každého příštího rána. Takže váš nadpis o zákazech a příkazech je naprosto nesmyslný ;-D

0 0
možnosti
T

tickmaster

6. 5. 2011 19:51
Káva

obsahuje kofein, což je návyková a škodlivá látka. Doufám že kávu zakážou.

0 0
možnosti
HG

Hlúpy Gašpro

6. 5. 2011 19:53
Re: Káva

Pokud s ní budete prskat na ostatní, tak jo! ;-DR^

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

6. 5. 2011 19:50
Aspoň zkrachují české pivovary

Hospody jsou už jen jedny u mála míst kde se ty patoky pijí. Kdo si navykne na pořádné pivo z Německa, tak už tohle po ochutnání ani nedopije. Když v sobotu s manželem zajdeme mezi sousedy, tak z povinnosti máme jedno před sebou, ale točíme rundy s peprmintkou. Až se přestane v hospodě kouřit, tak si i tohle ráda a s oddechem odpustím.

0 0
možnosti
DK

Dagiss

6. 5. 2011 20:14
Re: Aspoň zkrachují české pivovary

jednou jsem německé pivo ochutnala a v životě bych tu jejich břečku už do huby nedala.A to jsem nepiják,pivo 2x do roka. Otec má stejný názor a třeba o anglickém pivu už škoda mluvit,to se dá přirovnat možná tak k močce.

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

6. 5. 2011 19:41
nechoďte tam, ať hospoda zkrachuje

Vyberte si takovou, kde vám to vyhovuje, ale proč pořád chcete někomu něco nařizovat v jeho vlastním podniku. Otevřete si vlastní hospodu a tam si dělejte co je vám libo a zákon nezakáže.

Podle některých je konzumace masa nezdravá a jediné správné je vegetariánství. Také se to občs snaží ostatním vnucovat, stejně jako zavádět povinost mít v nabídce několik vegetariánských jídel a jiné nesmysly.

Když bude dost nekuřáků co prostě nepůjdou do kuřácké hospody, tak se to třeba změní a hospoda krachne sama, ale nenuťte nic nikomu.

0 0
možnosti
PK

Pavel K

6. 5. 2011 20:03
Re: nechoďte tam, ať hospoda zkrachuje

A zazvonil zvonec a pohádky byl konec ;-D

0 0
možnosti
DK

Dagiss

6. 5. 2011 19:37
Vážený pane

každá hospoda či restaurace,bufet apod má venku nálepku,zda je kuřácká či ne.Pokud tam lezete,je to čistě Váš problém,místo toho si raději kupte brýle a koukejte,jakouže tu nálepku mají.Nikdo nezakáže kouřit ve všech hospodách a plošně.Obě strany jsou na tom stejně....mají na výběr,kam půjdou a věřte,že kuřák,když vleze do nekuřácké restaurace,nebude vyřvávat,že si tam nemůže zapálit. Mimochodem,jsem nekuřačka,ale na kuřácké hospody si nestěžuju,volba je na mne,kam půjdu.

0 0
možnosti
M

mojepostovnischranka

6. 5. 2011 19:42
Re: Vážený pane

Výstižně řečeno  - KARMA :-)

0 0
možnosti
N

NicotinusMaximus

6. 5. 2011 19:33
Koureni neni zlozvyk...

...jak se nam kurakum snazi fanaticti a netolerantni nekuraci (kteri puvodne vzesli z americkych levicovych univerzit) vnutit jejich terminologii, ale pozitek. Navic si neuvedomuji ze svetova valka proti kurakum je jen dalsi manipulacni krok k celosvetovemu ovladnuti lidstva a ze priste budou na rade oni sami, pak teprve budou kricet ze se jim bere osobni svoboda, bude ale pozde a nikdo se jich nezastane.

0 0
možnosti
DS

Scatterbrain

6. 5. 2011 19:26
Argument?

"Opravdu neznám jediný argument, proč by mělo být kouření v restauracích a

hospodách povoleno."

Opravdu? Tak to já jeden znám a je to v podstatě jediný, na kterém záleží. Každá hospoda či restaurace je něčím soukromým majetkem a pouze její majitel má právo rozhodovat o tom, zda se tam bude nebo nebude kouřit. Stát mu do toho nemá co kecat. Já jako zákazník se pak můžu svobodně rozhodout, zda půjdu do kuřácké či nekuřácké hospody.

A že se ve Svazu Evropských Socialistických Republik čím dál více rozmáhají různé nařízení, nesmyslné normy a represivní zákony, včetně těch protikuřáckých, takže my k nim musíme ve jménu světlých zítřků rychle přikročit také, je jako argument směšný.

0 0
možnosti
M

mojepostovnischranka

6. 5. 2011 19:43
Re: Argument?

Souhlas a KARMA :-)

0 0
možnosti
JR

regazzi

6. 5. 2011 19:20
Tyhlety EU kecy...

Proboha, proč zase něco zakazovat, regulovat, pane autore? Nemate vlastni mozek? Copak proste nejdete tam, kde se majitel restaurace rozhodl pro nekuracke prostredi? Kdo vas nuti chodit tam, kde se kouri?? Tak si proste VYBERTE! Je svoboda, svobodou rozhodnuti vyjadri vetsina lidi to co chce. Pokud chce vetsina chodit do nekurackych, tak kuracke zajdou na ubyte. Anebo se proste oddeli lidi kourici od nekouricich a vsichni budou spokojeni. Na co zakazy, prikazy, omezeni, regulace? POUZIVEJTE VYPLN HLAVY, necekejte az za vas rozhodne urednik v ČR nebo v Bruselu......

Ach jo, kdy uz tihle regulovcici vychcipaji.......jen to otravuje zivot a stoji to penize :-/

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

6. 5. 2011 19:26
Re: Tyhlety EU kecy...

R^

0 0
možnosti
P

Petas87

6. 5. 2011 18:57
kuřákům nekuřaci nevadí ale ztěžují život :(

Když to tu tak pročítám nestačím se divit jak nekuřáci krásně počítají, jak všichni na sebe vytahují různé až úplně demagogické argumenty. Nevím jestli se mám smát nebo brečet ale beru to pouze tak že jsme češi.

1) platím si jako každý jiný pracující člověk své nemalé zdravotní pojištění atd,

ovšem na rozdíl od nekuřáků si připlácím asi 40 korun denně z každé krabičky do státní kasy.

2) ohánět se výkaly myší atd oproti kouření? demagogie...

to co se děje v kuchyni nevidíme, nevíme co a jak se skladuje a pochybuji že by cca 200 lidí denně se šlo podívat jak se v té dané rest. vaří a jak vše skladují. To je jasně upraveno pravidly. narozdíl zakouřenou hospodu snad pozná každý pokud není slepý a zároveň bez čichu.

0 0
možnosti
K

kiurcher

6. 5. 2011 19:05
Re: kuřákům nekuřaci nevadí ale ztěžují život :(

Je mi celke jedno jestli sosate dehet a jine chemikalie, ale neni mi jedno kdyz mi to nekdo fouka pod nos - a netyka se to jen restauraci. Pracuji nastesti ve firme, ktera koureni presunula ven. Kuraci si musi pichnout neplacenou prestavku a pak mohou jit ven do pristresku s popelniky. Zvlaste v zime je zabavne je pozorovat :). Vlastne to nechapu - ze je nekdo ochotny si snizit plat a trepat se zimou venku aby do sebe dostal trosku jedovate smesi.

0 0
možnosti

delfinfa

6. 5. 2011 18:54
černobílé není černobílé

Každý extremismus je hloupý, stejně tak i nekuřácký.

Mám moc rád nekuřácké restaurace, kam se můžu jít najíst a nikdo mi nesmrdí pod nos (jsem slabý kuřák a u jídla mi to je hodně nepříjemné) Ti hostinští co pochopili, tak už se u nich nekouří.

Stejně tak mám ale rád zakouřenou putyčku, kam s kamarádama zajdeme na pivko. Být nekuřák, tak tam ani neotevřu dveře, ale podle extremistů je nejlepší všechno zakázat.

V nekuřáckých restauracích bych zákonem zakázal děti, protože mne nesmírně obtěžuje křik a pobíhání harantů...škodí to mému duševnímu zdraví.

0 0
možnosti
HP

Fordána

6. 5. 2011 19:31
Re: černobílé není černobílé

Kvůli těm harantům preferuji kuřácké restaurace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2053x
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.