Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jinfakt

7. 5. 2011 9:29
kdo a komu?

ze všeho nejhorší je když si k pivku zapálím voňavou milou zaslouženou legální zaplacenou zdaňenou cigaretku a vedle se kysele ksichtí slepice co leze z dětma do hospody.mě smrdí mlíko tak se vyhejbám mlíkárně. teď vážně.každý z nás vyrůstal ve světě kde kouření bylo samozřejmostí.někdo podlehl jiný odolal,někdo bojuje celý život.zvláštní je že nikdo nevolá po zákazu výroby a prodeje.kuřáci jsou oběti legální drogy a myslím že se většinou snaží otravovat co nejméně a v klidu snášejí modní inkviziční diskriminaci.mám restauraci v pronajatých prostorech v centru krajského města.120 míst ve dvou místnostech.kuřák a nekuřák.kuřák jest plný celý den i týden.do nekuřáku si sedne za týden cca 6-10 lidí.takže platím cca 20tis. měsíčně za 60 prázdných židlí aby se v mém soukromí mohli cítit dobře i nekuřáci kteří přijali mé pozvání.jsem naprosto přesvědčen že když právo podlehne hysterii zbabělých hlupáků,naprostá většina hospod se neuživí a skončí a budete papat o"meca".dobrou chuť.

0 0
možnosti
JNN

Joey nikdy neodejde

7. 5. 2011 10:36
Re: kdo a komu?

R^R^

0 0
možnosti
U

ujko.straka

7. 5. 2011 9:25
Nechoďte do hospody

Jako nekuřák Vám říkám nechoďte do hospody, mám pár známých hospodských kteří chápou mé pohnutky, nicméně slimpálisti tvoří pravidelnou část část příjmu o kterou nechtějí přijít neb je to "jistota". Takže do hospody vlezu tak 6x do roka a jinak raději s přáteli uděláme akci na zahradě u někoho z nás. Má to soustu výhod včetně významné finanční úspory. Bylo období kdy 10 tisíc měsíčně zanechaných  hospodě byl základ a tam už se vracet nehodlám, i kvůli dětem. Takže nebrečte, přestaňte chodit do zakouřených hospod, podporujte jen ty nekuřácké a užívejte života.

0 0
možnosti
HP

huh

7. 5. 2011 9:30
Re: Nechoďte do hospody

A to je ten bludný kruh. nekuřáci do hospod raději moc nechodí, a proto hospodu živí hlavně kuřáci, a tak máme argument, aby hospody zůstaly kuřácké.

0 0
možnosti
HF

Cofola

7. 5. 2011 9:14
Dobrá rada

Pokud si skutečně myslíte, že výmluva na odliv zákazníků je alibistický nesmysl, založte síť nekuřáckých restaurací a vyděláte majlant. Běžte s tím za Okamurou do Dne D, třeba Vás podpoří.

0 0
možnosti
HP

huh

7. 5. 2011 9:21
Re: Dobrá rada

Prdlajs, když chci mluvit do veřejných záležitostí, nemusím všechno dělat sama. Do hospod teď táhnou jen učouzenci. Nekuřák, když už jednou za čas "musí" do hospody, pak pere a pere a pere.

0 0
možnosti
TM

Fare.l

7. 5. 2011 9:12
Ironie

No nevím, přikazovat někomu v čem bude podnikat? A navíc když je to legální? Proč neřešíte výfuky aut? Kouření ve vyhrazených prostorách je proti tomu směšný problém.

0 0
možnosti
HP

huh

7. 5. 2011 9:19
Re: Ironie

Mě to směšné nepřipadá. Asi záleží na nosu.

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

7. 5. 2011 9:08
Existují snad nějaké kuřárny?

Neznám jediný důvod, proč by se v restauraci MĚLO kouřit. Kdo zná význam slova restaurace, tak dobře ví, že se jedná o prostor s občerstvením a podává se tam výhradně jídlo a pití. Hospoda, je zase místo, které je výhradně určeno pro konzumaci alkoholických nápojů. O kouření u obou zmíněných není ani zmíňka.

Místo posílání nekuřáků do nekuřáckých restaurací a hospod, bych raději kuřáky posílal do kuřáren. Ať si nějaký podnikatel založí nějakou rádoby hospodu, ale nad dveřma bude nápis kuřárna. Kuřáci, buďte si jisti, že do ni nekuřák nevkročí a bude klid

0 0
možnosti
TM

Fare.l

7. 5. 2011 9:15
Re: Existují snad nějaké kuřárny?

A co třeba přejmenovat tu restauraci na "kuřáckou restauraci"? A byl byste naprosto spokojen, alespoň tak jsem ten váš příspěvek pochopil. Jenže ono už se tak děje, pokud netrváte na detailech:D

0 0
možnosti
RT

Radom_detox

7. 5. 2011 9:03
Kdo jste..

.. že si dovolujete mluvit do podnikání svobodným lidem? Co zakážete příště? Pivo, protože alkohol je taky droga, kolové nápoje, protože je v nich škodlivý cukr nebo kávu a čaj, protože je v nich kofein?

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

7. 5. 2011 9:10
Re: Kdo jste..

Pokud já piju pivo, koho tím otravuju a nebo jak kazím druhému zdraví?

0 0
možnosti
F

fido_castro

7. 5. 2011 8:57
Dalsi totalitar

Boze, to jsou perly: "Opravdu neznám jediný argument, proč by mělo být kouření v restauracích a hospodách povoleno."

"I mezi mými přáteli kuřáky panuje většinový názor, jenž absolutní zákaz schvaluje."

Vite pane, ja zase nevim proc by mel establishment jakekoliv svobodne chovani obcanu zakazovat, tim spise ABSOLUTNE.

 Ale co cekat od cloveka, ktery ma na tricku portret neomarxisty Havla, ze....

P.S.: Jsem byvaly kurak.

0 0
možnosti
A

axax

7. 5. 2011 8:47
Opět známé stupidní argumenty:

jděte do nekuřácké restaurace atd atd. (ještě chybí a) vadí mi výfuky aut b) majitel si sám rozhodne ... 1) kouření na rozdíl od všech ostatních drogových závislostí nutí k témuž i všechny v okolí se stejnými fatálními následky 2) každý veřený podnik musí dodržovat 1000+ 1 pravidel aby mohl existovat: hygiena, učetnictví, x dalších podmínek, zákaz kouření je všude jinde jen jednou z těchto podmínek, ČR je vedle SK jediná země v Evropě kde je tohle svinstvo ještě povolené 3) velmi často není jiná možnost (restaurace u sjezdovky, v místě kulturního programu atd.) a všichni (včetně dětí) jsou nuceni být obětí bezohledných nemocných drogově závislých, kteří vypouštějí do místnosti jedovatý kouř 4) to, že ve většině světa (včetně zemí jako Thajsko, Indie, Polsko, Madarsko, Chorvatsko atd atd) je kouření na veřejných místech zakázané, asi o běčem svědčí. To že v našem zkorumpovaném Kocourkově se tohle ještě trpí, též o něčem svědčí: nic lichotivého to není ...

0 0
možnosti
OH

Lanolin

7. 5. 2011 9:34
Re: Opět známé stupidní argumenty:

Tak jste se vybouřil a je vám lépe. Ale máte něco k věci?

Podle vás je hospoda či restaurace veřejným místem? Není vážený, je to soukromé místo a prostor a nikoho tam nikdo nenutí jít - tedy nejste obětí nemocných a závislých. Když vám někdo kouří v nemocnici kam jste musel, nebo na autobusové zastávce, nebo na chodbě "vašeho" domu pak ano, ale do hospod nikdo chodit nemusí.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

7. 5. 2011 8:37
milý bratře Koniáši

jděte příkladem a založte si takovou hospodu či restauraci. Nikdo vás přeci nenutí chodit do zakouřených, už existuje pár úplně nekuřáckých, úplně vegetariánských, úplně bio a podobných.

Ale proč si osobujete právo mluvit jinému do podnikání a vynucovat si zákony co se vám líbí. Zakažme kouření v restauracích, no dobře. Ale zároveň povolme soukromé kuřácké kluby s licencí výčepu a prodeje lihovin a jídel. Vítán je každý kdo nekafrá (a ani nemusí kouřit, jen přijme klubová pravidla okamžikem svého vstupu dovnitř).

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

7. 5. 2011 7:58
Zamyslete se nad sebou

Jsem nekuřák, a proto Vám poradím - choďte pouze do restaurací, kde se majitel rozhodl kouření zakázat - existují, není jich vůbec málo...

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2053x
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.