Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ctihodnost Já První

Hrochův ležák mají .....

,,,,,rovněž v Přerově na náměstí  - v restauraci U Hrocha.   ;-)

0/0
20.4.2011 22:44

Draggo

nez pit pivo z Polska nebo z Madarska,

to se dam radsi na nealko.:-P

0/0
20.4.2011 18:46

pilsener

Autorovi

Jinak odhad, kolik lidí se baví domácím varem piva v ČR, se obvykle pohybuje nad číslem tisíc. Potěšitelné je, že počet homebrewářů roste, podle mého názoru spíš exponenciálně než geometricky, a kvalita taky.

P.S. A pochlubil se Jirka, že za svoje pivo má i cenu ze setkání domácích sládků? :-)

0/0
20.4.2011 16:37

Sin_M

Re: Autorovi

To je jenom dobře, jak to krásně roste :-)

Tyjo, jestli se Jirka pochlubil cenou, to asi ne, ale rozhodně si ji zaslouží. Dodnes na jeho pivo s láskou vzpomínám :-D

0/0
20.4.2011 16:47

pilsener

Hrochův ležák

Tímto zdravím Jirku Makse do Šumperku a ostatním vzkazuju - pivo má výborný, vřele doporučuju ochutnávat doma vařená piva a ještě lépe - nějaké si spáchat sám! ;-)

0/0
20.4.2011 16:29

Větva

To je chuť co?

Mimochodem, cena doma udělaneho piva je cca 1,90Kč/ pullitr. Slad, chmel, pivni kvasnice a voda R^

0/0
20.4.2011 14:32

Lesní sběř

Re: To je chuť co?

Tak pijme, dokud můžeme. (Vy)volení dobytkové nám to jistě brzy zdaní. ;-)

0/0
21.4.2011 9:37

laduk

hm...

Domácí pivo jsem neměl příležitost pít ale když čtu nadšená hodnocení na Svijany, Bernarda, malé pivovary s kvasnicovým ležákem a nevím na co ještě, já prostě musím mít Plzeň, to je pro mě dobrý pivo

0/0
20.4.2011 13:42

hellbastard

Re: hm...

souhlasím s vámi že Plzeň je v lepším případě pouze "dobré pivo" a jak víme dobrý je za 3;-D

Pak je tu spousta vynikajících,výborných ba excelentních piv,mezi ta však již Plzeň dávno nepatří!!Rv

0/0
20.4.2011 13:57

Yesname

Re: hm...

Pojem "chvalitebné pivo" je ovšem dost směšný. Rv

Hlavní je, aby pivo dokázal hospodský pořádně ošetřit. Jinak udělá patok ze všeho.

0/0
20.4.2011 14:10

lajika

Re: hm...

ano ano. Čistý souhlas. Možná by pivovary měly čas od času pořádat přepadovky v hospodách, kam dodávají. Špatnej hostinskej dokáže zhnusit požitek z dobrýho piva navždy a to by si pivovarníci neměli nechat líbit. Neumíš zacházet s pivem - přestanem dodávat abychom si nekazili renomé.

0/0
21.4.2011 8:29

laduk

Re: hm...

Dej mi nějaký typ na dobrý piva. Ochutnám, popiju a nejspíš se zase vrátím k Plzni.

0/0
20.4.2011 15:27

bcd

Re: hm...

Mini pivovar Lety u Dobřichovic Černý Orel Car Matuška ČernáHoraTamborKoutecké

Novopacké Minipivovar Pivovarský dům Novoměstský pivovar

Pivovar U Bulovky Kvasar Prácheňské pivo Štiřínská hospodaHarrach Minipivovar U Koníčka Konrád Valášek Pivovar Vyškov Kocour

Pivovar Zhůř Zvíkovská Labuť Klášterní pivovar želiv Žatecký pivovar

Malý výběr, ale vždy lepší než skvělé pivo z Plzně (Polska Maďarska)

0/0
20.4.2011 16:12

pilsener

Re: hm...

Já jsem piv od domovarníků ochutnal přes 300.

Drtivá většina se s průmyslovými nemůže rovnat - to máte stejné jako s jakoukoli jinou potravinou - z velkovýroby a z doma dělané v malém. Nebe a dudy. :-)

0/0
20.4.2011 16:32

dolch

Re: hm...

Tady z toho výběru bych si s dovolením dovolil vypustit Novopacké a Vyškov, a některé další jsou poměrně diskutabilní. Na druhou stranu bych doporučil přidat Chýni, Kácov a Davle.

0/0
20.4.2011 20:55

Yesname

Re: hm...

Kácov? To je blbej vtip. Ne, že by se nedalo vypít, ale pít se nedá.

0/0
20.4.2011 21:21

dolch

Re: hm...

Kácov? Naprosto vynikající. Kdy jste ho pil naposledy?

0/0
20.4.2011 21:26

pilsener

Re: hm...

Kácov je skvělý, desina, dvanda i speciály k Vánocům nebo Velikonocům. Přesně stejnou větu o nepitelnosti jsem slyšel od kolegy v práci předevčírem. Pak z něj vylezlo, že ho měl naposledy před asi 15ti lety - jist si nebyl, možná to bylo ještě déle. Tak jsem mu řekl, že je ho.no pivař. Podobně blábolil nedávno jiný kolega o Ježkovi z Jihlavy - a taky ho měl kdysi dávno. Ach jo...

Navíc se v Kácově chystá lahvárna, takže bude i více dostupný.

0/0
21.4.2011 7:23

pilsener

Re: hm...

Davle je vařená v Chýni.

0/0
21.4.2011 7:31

Bílá paní

Re: hm...

zkuste pivovar Malý Rohozec. Dříve sice nic moc, ale v posledních letech (co ho koupili Svijany) se hodně zlepšil. Mají ho málokde, ale sehnat jde, i když nejlepší je asi přímo v pivovaru.

0/0
20.4.2011 21:12

Bílá paní

Re: hm...

ups....Svijany ho koupilY...;-)

0/0
20.4.2011 21:19

dolch

Re: hm...

Jo, to je pravda. Pro pražáky tedy udělám malou reklamu na hospodu, kde tohle pivo mají: http://www.firmy.cz/detail/2018674-hospudka-v-zakouti-praha-holesovice.html

0/0
20.4.2011 21:20

Bílá paní

Re: hm...

tuhle hospůdku neznám, ale stejně bych řekla, že pivo z malých pivovarů je nejchutnější  v jejich regionech a právě v tom je jejich kouzlo. Člověk u toho nasávání pozná i světa kraj. Takže na Svijany nebo Rohozec jeďte do Českého Ráje.. :-)

0/0
20.4.2011 22:44

dolch

Re: hm...

No tak samozřejmě, pokud chce člověk nasát tu správnou atmosféru, musí vyrazit ven, do přírody :-)

0/0
20.4.2011 22:53

stedrik

Re: hm...

no nevím? Abych si užil sex s černoškou, tak taky snad nemusím do Afriky.:-)

0/0
21.4.2011 0:25

Yesname

Víte, ono je to jednoduchý

Cena piva zhruba kopíruje jeho kvalitu. No a jsou lidi, ci si kupují lahváče za 4 kačky. Těm je jedno, co pijí. Taky jsou lidi, kteří dají za pivo víc než pětkrát tolik. Jestli si myslíte, že někdo platí hodně peněz za hnusný pivo, tak se mýlíte. Pokud to zrovna nejsou snobíci, kteří jdou jen po ceně.

0/0
20.4.2011 13:31

Hroznej.puberťák

Re: Víte, ono je to jednoduchý

No, zhruba... když srovnám cenu Plzně a cenu dobrého piva z hostinského pivovaru, které je lepší...

0/0
20.4.2011 13:35

Yesname

Re: Víte, ono je to jednoduchý

Nojo, tobě se to kecá, ale já musím bejt lokální patriot. ;-D

Jsou lidi, který považujou Gambrinus 10 za chcanky, naopak jsou Plzeňáci, kteří nejdou do hospody, kde čepujou Budvar. Obě skupiny považuju za ujeté.

Je spousta dobrejch piv, a pokud je v hospodě umí dobře natočit, tak je v určité relaci skoro jedno, co piju, chutná mi to i to.

Ale jednoznačně zaručená kvalita je lahvový Prazdroj. Ostatní piva můžou bejt dobrý, ale taky nemusí.

Tedy to je moje přesvědčení.

0/0
20.4.2011 14:07

dolch

Re: Víte, ono je to jednoduchý

Hele, taková legrácka, možná tomu nebudete věřit, ale je to pravda. Nedávno jsem u nás uspořádal takovou malou degustaci piva - na slepo. Bylo nás pět, přičemž jeden na to měl dokonce uznávané zkoušky. A výsledek? Plzeň z flašky nepoznal nikdo. Jinými slovy, pokud nevidíte etiketu, pak je ta chuť naprosto průměrná. Všechno je to jen veliký psychologický efekt. Kdybych si to nevyzkoušel na vlastní kůži, taky bych tomu nevěřil.

0/0
20.4.2011 20:37

Yesname

Re: Víte, ono je to jednoduchý

To je v pohodě. Já bych zase nepoznal Budvar nebo Staropramen.

0/0
20.4.2011 21:20

dolch

Re: Víte, ono je to jednoduchý

To já teď už vím, že taky ne. Ale podle flašky je poznám stoprocentně :-)

0/0
20.4.2011 21:21

lajika

Re: Víte, ono je to jednoduchý

jo, to by šlo, ale já stejně nedám dopustit na Bernarda. Takovýho toho s tou porculánovou zátkou na drátek. Sváteční ležák...mmhhhhmmm

0/0
21.4.2011 8:27



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.