Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nechte si své peníze. My je nechceme!

10. 06. 2011 10:08:01
Za týden za mnou přijedou kamarádi z Prahy, kteří si své tělo chtějí zhuntovat na olomouckém půlmaratónu. Logicky se potom chtějí někde dobře najíst. To by ovšem o ně místní restauratéři museli mít zájem.

Nejprve se vrátím o rok zpátky, kdy běhuchtivý kamarád přijel jeden. Logicky jsme se po jeho výkonu chtěli někde najíst. Přišli jsme do jedné restaurace v centru, na baru se ujistili, že kuchyně je ještě otevřená a rovnou si objednali. S pivem jsme si sedli na zahrádku a hodinu čekali. Když jsme si chtěli objednat další pivo, přišel vrchní s tím, že zavírají, a že si přeje, abychom zaplatili. S údivem jsme se mu snažili vysvětlit, že už hodinu máme objednané jídlo. To však podle slov byl nesmysl, protože kuchyně už je dávno zavřená. Co k tomu dodat, od té doby jsem do toho podniku nestrčil ani nos.

Běh se stává populárnější, a tak letos dorazí z hlavního města k nám na Hanou celá osmička běžců, o něž se musím postarat. Po loňské zkušenosti jsem nechtěl nechat nic náhodě a začal jsem jednat s předstihem. Vybral jsem si podnik, kde dobře vaří, mají dobré pivo a mají tam otevřeno do půl jedné. Šel jsem tedy zajistit rezervaci pro deset lidí. Nejprve jsem se ujistil o tom, do kdy vaří. „Kuchyně je otevřená do jedenácti,“ řekl mi výčepní. Podle teoretických propočtů, a pokud nikdo na trati nezkolabuje, bezproblémová hodina. „Dobrá, tak prosím o zarezervování stolu pro deset lidí na desátou,“ odvětil jsem spokojeně. „Počkejte, jako v deset večer? Ale my přijímáme rezervace jen do osmi. To nepůjde,“ zabručela obsluha s diářem v ruce. Spadla mi brada a rozhodně jsem neměl chuť se s ním dohadovat o tom, že je ten den v Olomouci půlmaratón, že tu budou mraky lidí, a že všichni budou mít hlad i chuť utrácet, protože bude sobota a oslavit výkon se musí.

Konsternovaně jsem lokál opustil a přemýšlel, co dál. Neměl jsem chuť obrážet další podniky, kde bych musel řešit pozdní rezervaci a bůhvíjaké překážky k tomu, aby si podnikatelé v pohostinství vydělali. Celou věc jsem tedy vyřešil jednou větou v mailu. „Kašleme na hospody, uvařím vám hrnec guláše, a pak vyrazíme na pivo.“ A je hotovo.

Ještě mi někdy budou hospodští vykládat, jak to mají těžký.

Autor: Martin Šinkovský | pátek 10.6.2011 10:08 | karma článku: 15.59 | přečteno: 1207x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Alžbeta Vlčková

Muž 50+

V dnešní době velice žádaný vyhledávaný živočišný druh. Na roztrhání. Cenné zboží. Výsadně dominuje teritoriu placených seznamek, lačnému hledáčku mladých i starších žen. Nikoliv trhu práce.

30.3.2017 v 18:53 | Karma článku: 12.23 | Přečteno: 468 | Diskuse

Marek Trizuljak

A jsme v háji, soudruzi umělci,

blesklo mi hlavou, když televizní krabička vykouzlila zprávu, že počítač vytvořil nový, "nikdy dosud neviděný" portrét od Rembrandta. Dokonce i historici umění jsou prý z toho paf a málem se posadili na vlastní pelest.

30.3.2017 v 16:18 | Karma článku: 15.03 | Přečteno: 1298 | Diskuse

Jitka Přikrylová

Politicky nekorektně o islámu

Mám už plné zuby keců, že terorismus je jen takový úlet, chybička v matrixu, zatímco islám sám o sobě je mírumilovný. A ještě méně trpělivosti mám s těmi, kdo tvrdí, že je špatné odsuzovat kvůli pár jedincům celé náboženství.

30.3.2017 v 15:32 | Karma článku: 38.87 | Přečteno: 1364 | Diskuse

Jan Hrnčíř

Multikulturní fronta zuřivě útočí na naše děti

Ministerstvo školství stále pracuje na nové koncepci výchovy k občanství, útočící na myšlení školáků, kteří se tak mají naučit správnému přístupu například k multikulturalismu či k sexuálním menšinám.

30.3.2017 v 14:49 | Karma článku: 38.14 | Přečteno: 1447 | Diskuse

Karel Ábelovský

Kde udělali "soudruzi" chybu?

... no, musím vás zklamat, oni chybu neudělali - to ji spíš děláme my a není od věci, si to připomenout; a vše co se děje i dnes, je poznamenáno právě i tím, bohužel pro nás, bohužel pro demokracii a bohužel i pro vaši budoucnost.

30.3.2017 v 14:30 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 924 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2035
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.