Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nechte si své peníze. My je nechceme!

10. 06. 2011 10:08:01
Za týden za mnou přijedou kamarádi z Prahy, kteří si své tělo chtějí zhuntovat na olomouckém půlmaratónu. Logicky se potom chtějí někde dobře najíst. To by ovšem o ně místní restauratéři museli mít zájem.

Nejprve se vrátím o rok zpátky, kdy běhuchtivý kamarád přijel jeden. Logicky jsme se po jeho výkonu chtěli někde najíst. Přišli jsme do jedné restaurace v centru, na baru se ujistili, že kuchyně je ještě otevřená a rovnou si objednali. S pivem jsme si sedli na zahrádku a hodinu čekali. Když jsme si chtěli objednat další pivo, přišel vrchní s tím, že zavírají, a že si přeje, abychom zaplatili. S údivem jsme se mu snažili vysvětlit, že už hodinu máme objednané jídlo. To však podle slov byl nesmysl, protože kuchyně už je dávno zavřená. Co k tomu dodat, od té doby jsem do toho podniku nestrčil ani nos.

Běh se stává populárnější, a tak letos dorazí z hlavního města k nám na Hanou celá osmička běžců, o něž se musím postarat. Po loňské zkušenosti jsem nechtěl nechat nic náhodě a začal jsem jednat s předstihem. Vybral jsem si podnik, kde dobře vaří, mají dobré pivo a mají tam otevřeno do půl jedné. Šel jsem tedy zajistit rezervaci pro deset lidí. Nejprve jsem se ujistil o tom, do kdy vaří. „Kuchyně je otevřená do jedenácti,“ řekl mi výčepní. Podle teoretických propočtů, a pokud nikdo na trati nezkolabuje, bezproblémová hodina. „Dobrá, tak prosím o zarezervování stolu pro deset lidí na desátou,“ odvětil jsem spokojeně. „Počkejte, jako v deset večer? Ale my přijímáme rezervace jen do osmi. To nepůjde,“ zabručela obsluha s diářem v ruce. Spadla mi brada a rozhodně jsem neměl chuť se s ním dohadovat o tom, že je ten den v Olomouci půlmaratón, že tu budou mraky lidí, a že všichni budou mít hlad i chuť utrácet, protože bude sobota a oslavit výkon se musí.

Konsternovaně jsem lokál opustil a přemýšlel, co dál. Neměl jsem chuť obrážet další podniky, kde bych musel řešit pozdní rezervaci a bůhvíjaké překážky k tomu, aby si podnikatelé v pohostinství vydělali. Celou věc jsem tedy vyřešil jednou větou v mailu. „Kašleme na hospody, uvařím vám hrnec guláše, a pak vyrazíme na pivo.“ A je hotovo.

Ještě mi někdy budou hospodští vykládat, jak to mají těžký.

Křišťálová Lupa 2016
Autor: Martin Šinkovský | pátek 10.6.2011 10:08 | karma článku: 15.59 | přečteno: 1207x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Hermánek

Je americká hovězí "Domácí pokladna na lístky" lepší, než klasická česká vepřovice?

Pokud má někdo problém s titulkem článku, tak Domácí pokladna na lístky je ten nejlepší překlad slov Home Box Office, na který jsem se zmohl a nebudu vůbec nic namítat, když mě někdo opraví. A HBO GO přece není nic jiného než jdi.

26.2.2017 v 19:30 | Karma článku: 11.43 | Přečteno: 268 | Diskuse

Pavla Temrová

Byty nejsou rohlíky a lidi nejsou myši.

Investice do bytů je považována odborníky za jednu z nejbezpečnějších investic vůbec. Nemovitosti si svojí cenu dlouhodobě drží a jejich hodnota rok od roku roste. V Praze tomu bylo v uplynulých 2 letech dokonce o 10% za rok. ALE

26.2.2017 v 16:02 | Karma článku: 13.28 | Přečteno: 626 | Diskuse

Karel Pavlíček

Musíme se vrátit k zásluhovému principu

Myslím, že v Bibli stojí: Kdo nechce pracovat, ať nejí. Tohle je důležitá věta, ze které se musí vycházet

26.2.2017 v 15:30 | Karma článku: 27.13 | Přečteno: 746 | Diskuse

Adam Mikulášek

Multikulti propaganda ubližuje psychicky nemocným!

Proč? Protože si zvykla obrovské procento teroristických útoků omlouvat či zlehčovat tvrzením, že jejich pachatelé byli „psychicky nemocní“, takže vlastně „o terorizmus nešlo“. A z psychicky nemocných dělají „hrozbu“!

26.2.2017 v 13:02 | Karma článku: 36.95 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Cesta do pekla bývá dlážděná dobrými úmysly

Všichni to s námi myslí dobře. Politikové, média, elity či celebrity, všichni chtějí dobro – když už ne přímo pro nás, tak určitě nějaké to univerzální vyšší dobro v rámci moderních super ideálů. Škoda, že si toho neumíme vážit.

26.2.2017 v 9:25 | Karma článku: 30.33 | Přečteno: 556 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2034
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.