Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nechte si své peníze. My je nechceme!

10. 06. 2011 10:08:01
Za týden za mnou přijedou kamarádi z Prahy, kteří si své tělo chtějí zhuntovat na olomouckém půlmaratónu. Logicky se potom chtějí někde dobře najíst. To by ovšem o ně místní restauratéři museli mít zájem.

Nejprve se vrátím o rok zpátky, kdy běhuchtivý kamarád přijel jeden. Logicky jsme se po jeho výkonu chtěli někde najíst. Přišli jsme do jedné restaurace v centru, na baru se ujistili, že kuchyně je ještě otevřená a rovnou si objednali. S pivem jsme si sedli na zahrádku a hodinu čekali. Když jsme si chtěli objednat další pivo, přišel vrchní s tím, že zavírají, a že si přeje, abychom zaplatili. S údivem jsme se mu snažili vysvětlit, že už hodinu máme objednané jídlo. To však podle slov byl nesmysl, protože kuchyně už je dávno zavřená. Co k tomu dodat, od té doby jsem do toho podniku nestrčil ani nos.

Běh se stává populárnější, a tak letos dorazí z hlavního města k nám na Hanou celá osmička běžců, o něž se musím postarat. Po loňské zkušenosti jsem nechtěl nechat nic náhodě a začal jsem jednat s předstihem. Vybral jsem si podnik, kde dobře vaří, mají dobré pivo a mají tam otevřeno do půl jedné. Šel jsem tedy zajistit rezervaci pro deset lidí. Nejprve jsem se ujistil o tom, do kdy vaří. „Kuchyně je otevřená do jedenácti,“ řekl mi výčepní. Podle teoretických propočtů, a pokud nikdo na trati nezkolabuje, bezproblémová hodina. „Dobrá, tak prosím o zarezervování stolu pro deset lidí na desátou,“ odvětil jsem spokojeně. „Počkejte, jako v deset večer? Ale my přijímáme rezervace jen do osmi. To nepůjde,“ zabručela obsluha s diářem v ruce. Spadla mi brada a rozhodně jsem neměl chuť se s ním dohadovat o tom, že je ten den v Olomouci půlmaratón, že tu budou mraky lidí, a že všichni budou mít hlad i chuť utrácet, protože bude sobota a oslavit výkon se musí.

Konsternovaně jsem lokál opustil a přemýšlel, co dál. Neměl jsem chuť obrážet další podniky, kde bych musel řešit pozdní rezervaci a bůhvíjaké překážky k tomu, aby si podnikatelé v pohostinství vydělali. Celou věc jsem tedy vyřešil jednou větou v mailu. „Kašleme na hospody, uvařím vám hrnec guláše, a pak vyrazíme na pivo.“ A je hotovo.

Ještě mi někdy budou hospodští vykládat, jak to mají těžký.

Autor: Martin Šinkovský | pátek 10.6.2011 10:08 | karma článku: 15.59 | přečteno: 1208x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Adam Mikulášek

Soud osvobodil anarchisty obžalované z teroristického útoku na vlak!

Nikoli v Německu, ale v Čr! Naprostá justiční zvůle. Prý je k tomu navedli policejní provokatéři. A dokonce prý obstarali i zápalné lahve. Ale, nechci být vulgární, do prkýnka tohle přece není omluva!!!

22.9.2017 v 14:32 | Karma článku: 9.22 | Přečteno: 151 | Diskuse

Pavel Liprt

Podzimní rovnodennost, číslo dva a babí léto

Deštník, teplé oblečení a vydal jsem se hledat babí léto. Do Karlových Varů si však letos zatím cestu nenašlo. A dnes patrně také někde zabloudilo.

22.9.2017 v 12:36 | Karma článku: 6.97 | Přečteno: 101 | Diskuse

Karel Ryšán

Důchodci radujte se. Na povel teď!

Důchodci dostanou přidáno. Už brzy. Zpráva je to skvělá, přinejmenším potěšující. Dokud nezačnete počítat. Právě teď.

22.9.2017 v 11:39 | Karma článku: 31.50 | Přečteno: 779 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Paskvil ministryně Marksové je pro-rodinou (anti)koncepcí

Vláda v čele s ČSSD nejtěsnějším možným způsobem (9 ku 8) prohlasovala novou koncepci (proti)rodinné politiky. Ministryně Marksová hlasování vyvolala na konci volebního období, aby se už nemuselo přes poslance...

22.9.2017 v 11:33 | Karma článku: 24.17 | Přečteno: 518 | Diskuse

Ladislav Větvička

Radost je předčasna, bo ombucmaňa to požene až do brusele

To se mi libi, jak se Česi raduju, že spravedlnost vyhrala a ombucmaňa s celym tym svojim předraženym cyrkusem utřela nos. Je to pravě naopak. Multykultura si na cestě k vitězstvi može dovolit prohrat bitvu.

22.9.2017 v 11:11 | Karma článku: 43.41 | Přečteno: 2177 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2037
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.