Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nechte si své peníze. My je nechceme!

10. 06. 2011 10:08:01
Za týden za mnou přijedou kamarádi z Prahy, kteří si své tělo chtějí zhuntovat na olomouckém půlmaratónu. Logicky se potom chtějí někde dobře najíst. To by ovšem o ně místní restauratéři museli mít zájem.

Nejprve se vrátím o rok zpátky, kdy běhuchtivý kamarád přijel jeden. Logicky jsme se po jeho výkonu chtěli někde najíst. Přišli jsme do jedné restaurace v centru, na baru se ujistili, že kuchyně je ještě otevřená a rovnou si objednali. S pivem jsme si sedli na zahrádku a hodinu čekali. Když jsme si chtěli objednat další pivo, přišel vrchní s tím, že zavírají, a že si přeje, abychom zaplatili. S údivem jsme se mu snažili vysvětlit, že už hodinu máme objednané jídlo. To však podle slov byl nesmysl, protože kuchyně už je dávno zavřená. Co k tomu dodat, od té doby jsem do toho podniku nestrčil ani nos.

Běh se stává populárnější, a tak letos dorazí z hlavního města k nám na Hanou celá osmička běžců, o něž se musím postarat. Po loňské zkušenosti jsem nechtěl nechat nic náhodě a začal jsem jednat s předstihem. Vybral jsem si podnik, kde dobře vaří, mají dobré pivo a mají tam otevřeno do půl jedné. Šel jsem tedy zajistit rezervaci pro deset lidí. Nejprve jsem se ujistil o tom, do kdy vaří. „Kuchyně je otevřená do jedenácti,“ řekl mi výčepní. Podle teoretických propočtů, a pokud nikdo na trati nezkolabuje, bezproblémová hodina. „Dobrá, tak prosím o zarezervování stolu pro deset lidí na desátou,“ odvětil jsem spokojeně. „Počkejte, jako v deset večer? Ale my přijímáme rezervace jen do osmi. To nepůjde,“ zabručela obsluha s diářem v ruce. Spadla mi brada a rozhodně jsem neměl chuť se s ním dohadovat o tom, že je ten den v Olomouci půlmaratón, že tu budou mraky lidí, a že všichni budou mít hlad i chuť utrácet, protože bude sobota a oslavit výkon se musí.

Konsternovaně jsem lokál opustil a přemýšlel, co dál. Neměl jsem chuť obrážet další podniky, kde bych musel řešit pozdní rezervaci a bůhvíjaké překážky k tomu, aby si podnikatelé v pohostinství vydělali. Celou věc jsem tedy vyřešil jednou větou v mailu. „Kašleme na hospody, uvařím vám hrnec guláše, a pak vyrazíme na pivo.“ A je hotovo.

Ještě mi někdy budou hospodští vykládat, jak to mají těžký.

Autor: Martin Šinkovský | pátek 10.6.2011 10:08 | karma článku: 15.59 | přečteno: 1207x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Pavel Bacík

Myšlenky ze záhrobí

Když jsem byl malý , pracovala matka jako pečovatelka.Po návratu ze školy jsem jí chodíval pomáhat. Většinou mi při tom Ti moji "adoptivní" prarodiče vyprávěli, co zažili a co si myslí že je v životě nej......

22.7.2017 v 23:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 86 | Diskuse

Jaroslav Andrýsek

Bezpečnostní rám jako záminka pro násilí

Zavraždění dvou policistů zbraněmi ukrytými na Chrámové hoře v Jeruzalémě přimělo Izrael instalovat u vstupu na toto místo bezpečnostní rámy. Proč se toto opatření stalo záminkou pro další vraždy?

22.7.2017 v 20:13 | Karma článku: 29.02 | Přečteno: 607 | Diskuse

Šárka Bayerová

Martýrium s PPL...

... pokračovalo a pro mne naprosto nečekaně vyvrcholilo na úložném místě. Vážně jsem netušila, že může být ještě hůř...

22.7.2017 v 16:36 | Karma článku: 21.20 | Přečteno: 645 | Diskuse

Přemysl Kosejk

Jaroslav Kubera: Sociální systém? Výhoda pro politiky

V rozhovoru, který vznikal 10. července v Teplicích, se senátor, teplický primátor a krajský zastupitel Jaroslav Kubera rozhovořil o sportu, domácí politické scéně i problémech Evropské unie.

22.7.2017 v 12:30 | Karma článku: 25.37 | Přečteno: 1052 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Redaktorka provokuje na Mácháči v burkinách. Zamachruje taky bikinami u Saúdů?

Redaktorka chtěla poukázat na xenofobii Čechů. Snažila se sebevíc, leč zůstalo jen u jejích hloupě sebestředných stesků, které si protiřečí i s jí natočeným videem. Dovolím si rovněž pochybovat, že by si pamatovala desítku citací.

22.7.2017 v 10:11 | Karma článku: 43.31 | Přečteno: 2822 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2036
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.