Okurky jsou nevinné. Ale pro jistotu!

Nejdřív to vypadalo na problém lidí, co kupují bio okurky a neumí si je pořádně umýt. Všechno bylo jasně dané a člověk věděl, na co si dát pozor. Pak ale laboratoře přišly s tím, že okurky to nejsou, a že neví, co je zdrojem nákazy, která se v současnosti šíří Evropou.

Na pranýři je v současnosti veškerá zelenina. Jistý si nemůže být hlávkový salát, kedlubna, špenát, pažitka a i majestátný pór nemá veselé vyhlídky. Dobré to nemají ani kousky, u nichž nepřevažuje zelená barva.

Pro jistotu ze svého jídelníčku vypustím také mrkev, rajčata, ředkvičky, jarní cibulku, papriky (všech barev), brambory a další věci, které se nám drzí zelináři snaží prodat.

Abych měl jistotu, vynechám letos i třešně, višně, jahody, melouny, blumy, švestky, jablka i hrušky a ostatní ovoce. Nikdy nevíš. A když jsem u toho, odpustím si i hrášek, fazole a jiné luštěniny. Sichr je sichr.

Je jasné, že zbývá jen maso. Z něj krvácivý průjem rozhodně nedostanu. A jako přílohu vynechám i pečivo. Co kdyby to bylo obilí? K tučnému masu tedy budu přikusovat to libovější.

Samozřejmě, že vypustím džusy a jiné ovocné nápoje. To by se téměř rovnalo sebevraždě. Raději budu pít jenom pivo. Každý přece ví, že alkohol zabíjí všechny škodlivé bakterie.

Snad jsem na nic nezapomněl a epidemii přežiji ve zdraví.

 

Autor: Martin Šinkovský | pátek 3.6.2011 10:34 | karma článku: 11,37 | přečteno: 905x
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2053x
Jeden z autorů večerníčku Krysáci. Proplouvač různými médii - elektronickými i těmi tištěnými. V současnosti nejvíc zaměstnán portálem Vše o vaření, kde je šéfredaktorem.